Tillbaka =)

Nu är jag tillbaka efter en stressad och jobbig tid..
Och vad har hänt under dessa 2 veckor då?

Jo den 9:e hade jag 20års middag/förfest för mina vänner.. Björn och jag var sena som vanligt, maten skulle serveras runt halv 8 men vart en timme försenat men gästerna sa att de va värt väntan för att maten vart så god. =) Det bjöds på välkommsdrink, potatisgratäng, kött, sallad, tatziki och vitlöksbröd. Sen efter vi fårr i oss lite mer dricka och maten smält lite så vart de maränghallons tårta som inte vart riktigt som den skulle men de gick och äta än då.. Efter lite mer dricka så vart de till slut dags att rinag Taxi och bege oss mot hugos. Va för en gångs skull rikitgt roligt på hugos.
Tack alla mina vänner som gjorde kvällen väldigt lyckad =)

Måndagen den 12:e hade jag min sista redovisning i kursen Sport Management och de gick enligt mig väldigt bra, har inte fått reda på resultatet än, ska tillbaka till skolan den 26:e och gör om tentan innan jag kan säga hej då till kursen.

Tisadagen den 13:e vid 16 tiden så satte vi oss i bilen för att åka till stockholm och viking line båten för att ta oss till Finland.. Vart lite drinkar. tax free shopping och massa spel innan Syrran och jag gick och la oss.. Vid 05.00 den 14:e ringde klockan och det var dags att gå upp och packa i ordning innan vi skule möta resten av familjen halv 6 ett däck ner för att avnjuta en riktigt god frukost buffe. Vid 8:a tiden var vi i hamn och satte oss i bilen för en ca 4 timmars bil resa till alavus där vi skulle bo i ett skabbit rum i några nätter. Åkte ganska snabbt efter vi kommit fram till ett stort köpcentrum för att äta lite innan det bar tillbaka till stugan för att ta de lungt.

Torsdagen den 15:e så åkte vi till Morfars syster och Man för att åka lite lunch för att senareåka till morfars hus. Fick veta vart han hade landat ner han ramlade ner, va ganska jobbigt. Men de kändes som han fortfarande livde men bara att han inte va hemma. Mamma va även tvungen att åka till banken för att bevisa att hon var hans dotter och sen skriva en fullmakt åt morfars systers man så han kunde ta hand om allt när vi åkt hem igen. Sen när vi vart hos morfar så åkte vi hem till dom igen och åt och fika. Sen hem till rummet och spela spel och drack nått äkligt rose vin.

Fredagen den 16:e Åkte vi tillbaka till dom va hade vart hos dagen innan för att fika och träffa en annan av morfars syster. Va där en stund innan vi åkte till banken och växla pengar. Och sen åkte vi till ett stort köpcentrum för att shoppa lite, vart inte så mycket för min del 3 burkar (the.coffie and suger), puder och lite godis. Sen bar det av till mammas kusin där även en till kusin till mamma kom och vi åt och fika lite. Sen bar det hem och spela spel och sova.

Lördagen den 17:e den jobbigaste av dom alla.. Syrran och jag gick upp vid 7 och duscha och fixa oss sen vid 9 åkte vi till kyrkan där morfar skulle begravas. Eftersom vi var närmast sörjande så fick ju våran familj all uppmärksamhet och det var väldigt jobbigt speciellt när man inte fattade språket. Precis innan vi skulle gå ut och möta upp när dom kom till kistan så brast de. var nära på¨att börja galltjuta flera gånger men lyckades hålla mig lung, sen gick vi in i kyrkan i storlkes ordning efter kistan och satte oss längst fram. En begravning i Finland är väldigt olik en i Svergie. Sen gick vi fram och la våran blomstersak och mormors och morbrors och så skulle v stå där medans gfolk tog kort och sen höll de på så tills alla hade gått upp och lagt sina blommar och läst en dikt, de va väldigt jobbigt när folk inte klarade av de.. trodde inte jag skulle reagera så stark eftersom jag inte träffa min morfar så ofta men han va ju ändå min morfar. Och sen sjöngs depsalmer och prästen prata innan de var dags att lägga ner honom i graven. Vi gick ut i ett långt led i 17 minusgrader med skinande sol och lätt snöande, först gick folk som presentreade krigs veteraner eftersom morfar var sådan, han va med i det finska vinterkriget mot ryssland. och sen kistan och sen vi. dom sänkte ner kistan läste nån psalm sen la mamma, jag och syrran ner en varsin röd ros. Sen bar det av till församlingshemet eller vad man ska kalla det och åt mat och fika och så.. Sen åkte vi och handla lite och sen hem till rummet, mamma och kari åkte till morfars syster sen igen där massa folk skulle vara men vi orkade inte det så vi stanna kvar och sova och packa lite.. Sen vid 22 tiden gick vi och la oss men jag kunde inte somna så sov väl nån timme för i kl:2.30 så skulle vi upp igen för att sätta oss bilen för den länga resan till båten.

När vi kom på båten blev de sovdags och sen efter de duscha och fräsha till sig lite innan det bar av ner och spela lite spel och kolla tax freen och så.. sen kom kari och brorsan och då gick vi och åt.. vart fläskfile och pomme, hur gått som hellst när man har levt på massa potatis och konstiga grytor. Sen vart de nån tävling på båten, sen spela mer spel och sen tävling, sen tax freen och köpa öl, smirnoff och gino och tonic på burk och lite godis, sen fika och sen tävling igen sen i hamn. kom hem till minälskling vid 9tiden. vart massa mys och gos innan de vart sovdags.

Om jag bodde i Finland hade jag vart stor som ett hus nu dom äter efterrätt efter varje måltid och sen fikar dom en massa på de.. blir ju inte änns gott med så mkt fikande..

Nu orkar jag inte skriva mer, hoppas ni orkade läsa allt.

Bilder kommer senare när jag lagt in dom på datorn.

// Sanna♥

Grattis till mig =)

För idag är de ingen vanlig dag för det är MIN födelsedag =)  Och mormors..
Gjorde debuten på systmet direkt inprincip :P Hehe.. kändes lite konstigt :P
Har blivit sms,msn och telefon terrad helda dagen =)
Ska snart till mormor och få födelsedags presenter men har fått en va min älskling redan som jag vart jätte glad för och de var 2 biljetter till handbolls emkvalet här i norrköping den 22 mars.. =) inte varje dag man får se landslaget.. Han hade även spelat in ja må ho leva som väcknings singnal i går kväll =) han sjöng även "live" med sen =D

Nae  nu måste jag ta ut kladdkakan och sen g mot bussen mot åby..

Hoppas ni haft en bra dag och får en underbar kväll =)

// Sanna♥

RIP Morfar :'(

Morfar dog på nyårsafton.
Så de blir att åka till Finland snart, troligtvis blir den 12:e för begravningen är den 17:e.
 Vet inte när vi kommer hem..
Men blir väl veckan efter..

Nu till nått lite roligare =)
Jag fyller 20 på torsdag =D
Som jag har längtat..

Nae nu ska jag laga mat till älsklingen så han får nått att äta n'r han kommer hem och en matlåda tills imorrn..

// Sanna♥

RSS 2.0